torsdag den 15. juni 2017
Appelsinsirup
For nylig fik jeg appelsinsirup til nogle nybagte pandekager, som en kollega havde med på job - det var super lækkert. Jeg måtte derfor i gang med at brygge min egen appelsinsirup, som jeg nu bruger på alt fra pandekager til yogurt, i kager og på kager og is. Meget forfriskende.
Appelsinsirup
ca. 4 dl
1 dl vand
250 g rørsukker
½ vaniljestang
2½ dl friskpresset appelsinsaft (fra øko appelsiner)
Bring vand og sukker i kog. Skru straks ned, og lad det simre i ca. 20-30 min. under låg. Hold øje med, at det ikke koger over. Lagen skal være let gylden. Tilsæt vaniljestang og appelsinsaft.
Rør forsigtigt, til det koger. Skru ned, og lad det simre i yderligere 30 min.
Lad appelsinsirup køle ned, og hæld den på skoldet glas. I starten vil siruppen være lidt tynd, men når den bliver helt kold vil den tykne og få den rette konsistens. Opbevares på køl.
Det er vigtigt, du skolder dine glas eller skyller dem med Atamon. På den måde slår du eventuelle bakterier ihjel, og din appelsinsirup holder bedre.
Opskriften er fra Mad og Bolig.