søndag den 11. juni 2017

Snickers kage



Kagen
ca. 25x35 cm
4 dl. sukker
200 g blødt smør
3 æg, stuetempereret
4 dl. mel
1½ tsk. bagepulver
300 g saltet peanuts

Karamel
1 dl lys sirup
1 dl piskefløde
50 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
2 spsk. kakao

Overtræk
200 g chokolade
evt. 25 g smør (blødgør chokoladen)

Kagen
Pisk sukker og blødt smør helt hvidt og skummende. Tilsæt 1 æg og pisk igen ca. 5 min. Tilsæt de næste 2 æg, hvor du pisker 5 min mellem hvert æg.
Bland mel og bagepulver og vend det i æggemassen til en ensartet dej. Hæld dejen op i en smurt form, ca. 25×35 cm. og fordel peanuts over. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 C i 15 – 25 minutter på midterste rille i ovnen. Test med en tandstik om der hænger dej ved. I så fald skal kagen bages lidt længere.
Lad kagen køle af i formen.

Karamel
Karamellen tilberedes ved at blande alle ingredienserne og varme dem over jævn varme i en lille gryde. Lad det koge op og koge i ca. 8 minutter, mens der røres. Karamellen er meget tynd, når den er helt varm, men vil tykne, når den køler.
Når karamellen er færdig og er kølet lidt af/har konsistens som honning, hældes den over kagen. Lad kage og karamel køle helt af inden der overtrækkes med smeltet chokolade, evt. tilsat lidt smør for at chokoladen bliver nemmere at skære.


Kagen kan sagtens opbevares på køl i et par dage, men smager bedst når den serveres ved stuetemperatur.