lørdag den 17. juni 2017

Mørk chokoladekage med Peanut Butter mousseKagen er lækker og blød med en skøn chokoladesmag og fyldet er cremet med en let smag af Peanut Butter. Peanut Butter kan nemt gøre en kage vammel, men det synes jeg bestemt ikke denne er, fordi fyldet er blandet med frisk flødeost og desuden bør kage serveres kølig.

Chokoladekagebunde
2 forme a 20 cm
250 g mel
450 g sukker
125 g kakaopulver (usødet)
2 tsk natron
1 tsk bagepulver
1/2 tsk fint salt
3 store stuetempereret æg
120 ml kærnemælk
120 ml varmt vand
80 ml smagsneutral olie (f.eks. rapsolie)
60 ml. creme fraiche eller neutral yogurt
2 tsk. vanilje ekstrakt

Indstil ovnen på 175 grader og smør de 2 forme. Læg evt. et stykke bagepapir i bunden af formene.
Bland mel, sukker, kakao, natron, bagepulver og fint salt sammen i en stor røreskål. Bland kærnemælk, æg, olie, creme fraiche og vanilje og rør det sammen med en gaffel. Bland i melblandingen og tilsæt til sidst det varme vand. Rør til det hele er godt blandet. Fordel dejen i de 2 forme.
Bag bundene i midten af ovnen i ca. 35-45 minutter - til en tandstikker kommer ren ud, når du tester i midten af kagen.
Afkøl kagerne i formene i 30 minutter. Vend dem så ud på en bagerist og lad dem køle helt af. Pak dem i plast og stil i køleskabet til de skal bruges.

Peanut Butter mousse
375 ml piskefløde
375 ml Peanut Butter Creamy
375 g Philadelphia flødeost Original
170 g flormelis
2 tsk. vanilje ekstrakt

Rør Penaut Butter og flødeost sammen i en skål. Tilsæt flormelis og vanilje ekstrakt og bland det godt sammen. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål og vend med penautbutter, til det er helt blandet. Opbevar på køl til brug. Skal dog tages ud lidt før, når kagen skal lægges sammen.Ganache
100g mørk chokolade
1 dl. piskefløde

Hak chokoladen fint og varm fløde op til kogepunktet. Hæld over chokoladen og lad det stå i nogle minutter til chokoladen er smeltet. Rør i midten af skålen i rolige cirkelbevægelser til ganachen begynder at samle sig, dvs. bliver blank. Rør derefter i større bevægelser til alt er blandet. Lad ganachen stå indtil den har konsistens som flydende honning. Bliver ganachen for hård, kan den varmes forsigtigt i microovnen. Pas på det går stærkt med at blødgøre den.

Samling af kagen
Del bundene i 2, så du får 4 kagebunde. Hvis der er en top på kagerne, så skær dem først af så kagerne er helt lige, når du deler dem.
Læg en bund på et serveringsfad og fordel 1/4 af cremen på bunden. Læg næste kagebund og gentag med 1/4 af cremen. Når alle 4 bunde er samlet stilles kagen på køl til moussen har sat sig. Smør derefter kagen ind i resten af kagen i et tyndt lag. Det gør ikke noget hvis kagen kan ses gennem cremen. Stil på køl til kagen er helt kold.
Fordel ganachen på kagen og lade det løbe ned langs siderne. Til sidst kan der pyntes med lidt saltet peanuts.