onsdag den 25. oktober 2017

Fødselsdagskage for toMin kollega Jan og hans datter ville gerne fejre deres fødselsdag sammen og kagen skulle pyntes med et foto fra dengang Melanie var lille og Jan var yngre. Et sødt billede af dem begge.Kagen indeholder 4 kakaokagebunde. Der er to lag appelsinmousse og et lag ganache af Toms Skildpadde chokolader. Kagen er smurt op med Nutellacreme og overtrukket med blandet marcipan fra Anton Berg og fondant fra Wilton.Billedet er spiseligt.

Opskrifter
Chokoladekagebunde fra Cake Boss (se herunder)
Ganache
Appelsinmousse (fromagepulver fra Stadter)
Nutellacreme
Kageprint fra KageDeko

Kagebunde med kakao a la Cake Boss
4 æg
300 g sukker
1,5 dl sødmælk
60 g smør
225 mel
2 tsk. vaniljesukker
25 g kakao pulver
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt

Æg og mælk skal have stuetemperatur. Smørret skal være meget meget blødt, evt let smeltet. Flydende smør kan også anvendes.

Pisk æggene med kagespade i røremaskinen i 4 minutter på høj hastighed. Tilsæt sukker og pisk videre i 4 minutter - til det er let og luftigt. Tilsæt smørret og pisk i ca. 1 minut.
Sigt mel, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakaopulver i en seperat skål. Hæld skiftevis melblanding og mælk i sukker/æg massen og pisk kun til det lige er indarbejdet i dejen.

Kagen bages ved 160 grader uden varmluft i ca. 40 min. Bagetiden afhænger jo helt af formen og portionens størrelse. Vær opmærksom på at bundene ikke hæver særligt meget.

Jeg bagte mine bunde (hver for sig) i små 30 minutter i størrelse 24x34 cm. Hver bund blev ca. 2,5 cm høj. De blev senere delt i lidt tyndere bunde.