onsdag den 25. oktober 2017

Små banankager



6 små banankager
225 g mel
1,5 tsk natron
0,5 tsk. bagepulver
3/4 tsk. fint salt
3 store æg
300 g sukker
2 store modne bananer
0,5 dl. rapsolie
75 g hakket mørk chokolade

1 bageform med 6 aflange huller PLUS evt. andre små forme, hvis der er for meget dej (pas på ikke at overfylde formene, de hæver næsten dobbelt op)

Tænd ovnen på 175 grader. Smør bageformens huller.
Bland mel, natron, bagepulver og salt.
Pisk æg, sukker, bananer og olie og sigt de tørre ingredienser ned i skålen. Rør til det kun lige er blandet.
Vend den hakkede chokolade i og fordel i formen og de to ekstra forme.

Bag kagerne midt i ovnen ca. 30-40 minutter. Test med en tandstikker om der hænger dej ved. Hold øje med farven på kagerne, så de ikke bliver for mørke på toppen.

Lad kagerne afkøle lidt i formen, herefter afkøles de helt på en bagerist. Når de er helt kolde kan de pyntes med lys, mørk og hvid chokolade og evt lidt chokoladekrymmel.

Jeg bagte ikke kagerne i formene, men satte dem i, da kagerne var kolde. Nogle papirsforme mister farven når de har været i ovnen.

Opskriften er oprindelig herfra. Jeg har ændret opskriften i forhold til originalen.