fredag den 3. november 2017

Efterårskage med havtornJeg er ret vild med resultatet af denne kage. Jeg synes farverne er så fine og smagen er skøn. Kagen består af en bund af mandler og hasselnødder. Herpå en lag af havtornmousse og chokolademousse. Kagen er drysset med kakao og langs kanten er marcipan også drysset med kakao. På toppen ligger lidt mandelkrokant og forskellige små chokoladekugler (fra Callebaut og Valhrona) samt lidt guldstøv. Til sidst satte jeg to efterårsfarvet blomster (dog ikke spiselige).
Opskriften så jeg hos Anine.dk, men jeg har ændret opskriften lidt, så den passede til min smag.

Nøddebund
30 g mandler
50 g hasselnødder
2 past. æggehvider
100 g sukker
50 g hakket mørk chokolade

Havtornmousse
2 blade husblas
100 g havtorn
3 spsk vand
1 kornene fra vaniljestang
40 g flormelis
100 g mascarpone
60 g cremefraiche, 18 pct.
1 dl. letpisket flødeskum

Chokolademousse
1 blad husblas
150 g mascarpone
120 g cremefraiche, 18 pct.
1 dl letpisket flødeskum
Lidt salt
150 g mælkechokolade (Callebaut)

Pynt
200 g marcipan, 1 spsk glukosesirup og 40 g flormelis
Kakao
Grofthakkede mandelkrokant
Blandet små chokoladekugler
Guldstøv
Evt. lidt frisk havtorn

Mandelkrokant
Opskrift herBund
Tænd ovnen på 175 grader.
Læg et stykke bagepapir på bunden på en ca. 15 cm springform. Smør formen med en lille smule neutral olie.
Blend nødderne til groft mel. Hak chokoladen. Pisk æggehvider og sukker til en tyk marengs. Vend nødder og chokolade i marengen. Fordel dejen i formen og bag i ca. 15 min. Lad bunden køle helt af.
Læg bunden på et serveringsfad og sæt kageplast tæt omkring bunden. Hold evt kageplast på plads med kageringen fra springformen.

Havtornmousse
Læg husblassen i blød i en skål med iskoldt vand i 10 min. Hæld havtorn og de 3 spsk vand i en lille gryde og lad det koge op. Blend havtornene og sigt saften over i en lille skål. Tilsæt husblas'en i den varme saft og stil til side.
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland med flormelis. Kom vaniljesukker, mascarpone og cremefraiche i en skål og pisk cremen luftig. Tilsæt havtornsaft. Vend til sidst den letpiskede flødeskum i.
Fordel havtornmoussen på bunden og sæt kagen på køl et par timer.

Chokolademousse
Læg husblassen i en skål med iskoldt vand i 10 min. Kom mascarpone, cremefraiche og salt i en skål og pisk cremen luftig. Smelt chokoladen over vandbad og kom den ned i cremen, mens du rør med en dejskraber. Smelt forsigtigt husblassen i det vand, der hænger ved og bland det med chokoladecremen. Vend til sidst flødeskummet i og fordel chokolademoussen ovenpå den nu kolde og satte havtornmousse.
Stil kagen på køl igen ca. 1 time.Pynt
Sigt kakaopulver over kagens top inden du fjerner kageformen og plastikken.
Ælt marcipan med glukosesirup og flormelis. Rul marcipanen ud og sigt også kakaopulver over det. Kom forsigtigt båndet rundt om kagen. Pynt kagen og server køleskabskold.Ingen kommentarer:

Send en kommentar