søndag den 12. november 2017

Snickers Brownie Cake



En dejlig snasket kage med karamel og peanuts :) Det er også en lidt tung kage, så skær ikke for store stykker.

Snickerskage
150 g mørk chokolade
150 g smør
2 æg
175 g sukker
3 spsk. mel
1 knivspids bagepulver
nip salt

Pynt
100 g peanuts (usaltede eller gnid salt af de saltede peanuts)
2 dl karameliseret mælk/Dulce de leche (købt færdig fra Tørsleffs, eller hjemmelavet, læs her)
125 g mørk chokolade


Tænd for ovnen på 180 C og beklæd en form på ca. 22-25 cm med bagepapir. Jeg brugte en aflang form på 11x34 cm og det var lige før dejen løb over, men det gik :)

Smelt smør og chokolade i en kasserole ved lav varme. Hold øje, så chokoladen ikke brænder på.
Pisk æg og sukker luftigt. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en lille skål og pisk det i æggemassen.
Hæld chokolademassen langsomt over i æggemassen, mens der røres.

Hæld dejen i formen og bag kagen i ovnen i 10 minutter. Drys derefter peanuts over dejen og tryk dem lidt ned. Bag kagen videre i 12-15 minutter og tag den derefter ud til afkøling i formen.

Når kagen er kølet af, smøres karamel over peanuts og kagen køles igen i ca. 30 min. Smør nu smeltet chokolade over kagen og drys med lidt peanuts.

'

Kagen er inspireret af denne opskrift fra Valdemarsro.