søndag den 29. april 2018

Hindbær cookies med hvid chokolade



Bare en enkelt småkage til mig ... Altså en af dem, der måler 15 cm :)

Disse småkager smager skønt. Ikke for sødt, for den frysetørret syrlige hindbær harmonerer så fint med den ellers så søde hvide chokolade. De er både lidt knasende men også seje i midten.



I original opskriften står, at der bliver 12 store cookies. Men det er altså meget store småkager, så jeg gjorde dem mindre og fik 20 mindre småkager og 2 kæmpe store.



Hindbær cookies
100 g stuetemp. smør
130 g brunt sukker (farin)
1 æg
0,5 tsk. vaniljepasta (eller 1 tsk. vaniljesukker)
180 g mel
1 tsk. natron
120 g smeltet og let afkølet hvid chokolade
20-30 g frysetørret hindbær
250 g hvid chokolade, hakket groft

Evt. kan der tilsættes 2 tsk. sød lakridspulver

Indstil ovnen til 180 grader alm. ovn.
Smelt 120 g hvid chokolade og lad det køle lidt af.
Rør smør og sukker i ca. 5 minutter, så det bliver let og luftigt. Tilsæt æg og vaniljepasta og rør. Tilsæt sigtet mel og natron. Bland det til melet netop er indarbejdet.
Bland nu smeltet chokolade i. Herefter de frysetørret hindbær og den hakkede hvide chokolade.
Lad dejen hvile køligt i ca. 1 time. Tril kugler - jeg vejede mine af for at få nogenlunde samme størrelse.
Fordel kuglerne og tryk dem let på en bageplade. De flyder meget ud, så sæt max. 9 kugler på en plade.
Bag dem i 10-15 min - til de kun lige er "sprækket" på toppen. De skal stadig være bløde når du tager dem ud af ovnen. Lad dem hvile på pladen i et par minutter og overfør dem så til en bagerist, til de er kølet helt af.

Den originale opskrift er fundet hos Squires Kitchen