onsdag den 8. august 2018

Macarons med passionsfrugtganacheMacaron er bare en lille lækker sag og her med endnu en ganache af passionsfrugter. Hvis du ikke har glucosesirup, kan du bruge denne opskrift.

Macarons
ca. 20 macarons
75 g mandelmel
75 g flormelis
25 g æggehvider
evt 1 knivspids spiseligt pulverfarve

75 g sukker
25 g vand
25 g æggehvider

Sigt flormelis, mandelmel og pulverfarve i en skål, og rør 25 g æggehvide i blandingen med en træspartel.

Kom vand og sukker i en lille gryde, og varm det op til 117°C. Pisk resten af æggehviderne stive i en skål, og hæld den 117°C varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, indtil marengsen er afkølet (ca. 50°C)
Vend lidt marengs i mandelblandingen, og vend derefter resten i – forsigtigt. Kom massen i en sprøjtepose med rund tyl. Sprøjt små cirkler ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad bundene hvile i ca. 30 min.
Bag dem i 150 grader i ca. 8 min. Sæt en træske/-palet i klemme i ovnlågen i , skru ned til 130 grader og bag videre i ca. 5-6 min. Lad bundene køle helt af.

Passionsfrugtganache
100 g hvid chokolade
25 ml piskefløde
25 ml passionsfrugtsaft
10 g glukosesirup

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde, passionsfrugtsaft og glukosesirup til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen. Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, fyld den i en sprøjtepose med lille, rund tylle og kom den i køleskabet i min. 2 timer.

Saml macaronsskaller to og to i samme størrelse. Sprøjt en lille mængde ud på den ene halvdel og læg overdelen på. Stil kagerne på køl i en lufttæt æske, gerne til næste dag. Så får ganache og skaller den rigtige smag og konsistens.

Opskrifterne er alle fra Maja Vase :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar