onsdag den 13. februar 2019

Cupcakes til Valentine



Disse cupcakes er virkelig gode og har en skøn blød konsistens og chokoladesmag. I midten af kagen gemmer der sig lidt jordbærmarmelade og på toppen en nem og god kakaofrosting.

Chokoladecupcakes
12-16 stk
100 g mel
45 g usødet kakaopulver
3/4 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
Et nip salt
2 store æg, stuetemperatur
100 g alm. hvidt sukker
100 g lyst rørsukker
80 ml vegetabilsk eller rapsolie (eller smeltet kokosolie, evt. med kokossmag)
2 tsk. vanille ekstrakt
120 ml kærnemælk, stuetemperatur
Evt. lidt jordbærmarmelade (uden kerner) til fyld

Pynt
Sukker guld pile (Specialkøbmanden)
Sukker hjerter (Specialkøbmanden)
Guldstøv (fra Odense Marcipan)



Tag æg og kærnemælk ud i god tid, så det får stuetemperatur.
Indstil ovnen på 175 °C. Sæt papirsforme i en metalmuffinform.
Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt grundigt sammen i en skål. Sæt til side.
Pisk æg, de to slags sukker, olie og vanilje sammen i nogle minutter. Hæld halvdelen af ​​de tørre ingredienser i sammen med halvdelen af ​​kærnemælken. Bland forsigtigt, ikke for meget. Tilsæt resten af melblandingen og mælken og rør til dejen lige er samlet. Rør ikke for meget, så bliver dejen for flydende.

Fordel dejen i papirsformene. Fyld kun formene halvt (og kun halvt - dejen hæver rigtigt meget). Hæver kagerne alligevel faretruende meget, kan man sætte en træske i ovnlågen i nogle minutter undervejs. Bages i 18-21 minutter, eller indtil en tandstik indsat i midten kommer ud ren. Tag med det samme kagerne ud af metalformen og stil på en rist. Bag resten af kagerne med den resterende dej. Lad kagerne afkøle helt.
Inden kakaofrostingen kommes på kan man udstikke et lille hul i midten af kagen. Tilsæt en teske marmelade, luk hullet igen med den fraskårne kagedel.

Kakaofrosting
250 g smør, stuetempereret, gerne usaltet smør
350-450 g flromelis
45 g kakaopulver
2 tsk. vanilje ekstrakt
ca. 2 spsk. mælk eller fløde

Rør smøret blødt i et par minutter. Tilsæt halvdelen af flormelisen og kakaoen samt vanilje ekstrakt og mælk. Rør forsigtigt indtil det har samlet sig. Rør ved høj fart i et par minutter. Tilsæt mere flormelis og rør igen. Fortsæt med mere flormelis og evt. mere mælk indtil konsistensen er som ønsket.

Både kager og frosting kan tilberedes dagen før. Tilsæt dog ikke marmelade før kagerne skal pyntes og serveres.
Kagerne kan fryses op til 2 måneder. Tøes op i køleskab.



Original opskrift er set hos Sally's Baking Addiction, jeg har dog ændret lidt i forhold til oprindelig opskrift.