søndag den 21. juli 2019

Kuppel med solbær og hvid chokolademousse



En fin lille kuppelkage, der gemmer på lækker chokoladekage med solbærkompot og Nutella. Disse lækkerier er støbt ind i en hvid chokolademousse sammen med små solbærmoussebomber.
Kupplen er pyntet med en gylden glaze og fine tørret blomster.

Start med at tilberede de små moussebomber, da de skal fryse natten over. Tilbered så kagen i god tid, så den udstukne kage kan nå at blive godt kold (i fryseren) inden den lægges i chokolademoussen.



Opskrifter
Chokoladekage
Hvid chokoldemousse
Gylden glaze (1/2 opskrift)

Solbærmoussebomber
100 g solbær (frosne)
25 g sukker
saft fra 1/2 citron
2 blade husblas
1,5 dl. fløde
1 tsk. vaniljesukker

Læg husblas i blød i iskoldt vand i ca. 10 min.
Kog bær, sukker og citronsaft op og lad det småkoge et par minutter. Blend kort og si bærrene fra, men pres dem i sien, så al saft og juice kommer med. (Selve bærrene  (kompot) gemmes og smøres på browniebunden senere).
Vrid husblas og tilsæt i den varme solbærsaft. Lad saften afkøle til mindst lillefingervarm.

Pisk fløden med vaniljesukker til let skum, bland 1 spsk. i saften og rør det ud. Vend stille og roligt saften ned i flødeskummet - af 2-3 omgange, så er det nemmere at vende ind i. Rør ikke for meget for så kan det skille.
Fordel moussen i f.eks. halvcirkelforme, gerne i forskellige størrelser. Frys natten over.

Del den afkølede kage i bunde a 1 cm i højen, udstik så 2 bunde til hver ca. 8-9 cm i diameter. Smør 2 bunde med Nutella. Læg dem sammen med Nutellasiderne mod hinanden og med solbærkompotten i midten (en sandwich). Læg denne i fryseren, gerne i en times tid.

Tilbered den hvide chokolademousse og ha' solbærbomberne klar. Fordel moussen i kuppelformen med plads til kagebunden. Pres forsigtigt den frosne kagebund ned i den hvide chokolademousse. Pres små solbærbomber ned langs siderne, med lidt plads mellem dem. Alt skal flugte på overfladen. Sæt formen i fryseren, til dybfrossen.



Kagen måler Ø 16 cm.