tirsdag den 10. september 2019

Søndagskage



En skøn søndag med alle de unge (børn og svigerbørn) til middag. Til dessert fik vi denne lille sag. Kagen indeholder en fin jordbær/rabarbermousse med Kanubicreme i bunden. Chokoladecremen kan undværes eller erstattes af Nutella. Kagen skal lige et par ture i fryseren, men er ellers let at tilberede og kan klares samme dag som gæsterne kommer, hvis man starter lidt tidligt.



Søndagskage
6 personer

Kiksebund
200 g havrekiks
60 g smør
Kagering 16 cm
Kageplast

Beklæd kageringen med film i den ene ende. Stil kageringen på et fryseegnet underlag og sæt en strimmel kageplast indvendigt.
Blend kiksene i en blender/minihakker og smelt smørret. Hæld kiksekrummerne ned i smørret og vend det godt rundt.
Hæld massen i formen og pres med bunden af et glas, så krummerne fordeler sig.
Stil bunden i fryseren med underlaget, mens moussen tilberedes.
Smør eventuelt den iskolde bund forsigtigt med en chokoladecreme eller Nutella. Stil tilbage i fryseren.

Jordbær/rabarbersaftmousse
3 blade husblas
1 dl. sød bærsaft (f.eks. fra denne opskrift)
3 dl piskefløde

Læg husblassen i koldt vand (mindst 10 minutter). Lun bærsaften og opløs husblas heri. Lad saften køle til max. 35 grader.
Fløden piskes til bløde toppe. Tilsæt lidt skum i bærsaften og rør det godt ud. Vend så forsigtigt denne blanding af flere omgange i resten af flødeskummet. Hæld moussen ud over den iskolde kiksebund, drys evt. med lidt chokolade og kiksekugler og sæt i fryseren ca. 2 timer.
Kagen kan også pyntes når den kommer ud af fryseren, men det sætter sig bedre fast mens moussen er lidt blød.

Kagen skal stå til optøning i køleskab i mindst 2 timer før servering. Hvis du har tilberedt kagen f.eks. dagen før, skal den ud af fryser og stå i køleskab til optøning i mindst 4 timer.