søndag den 8. september 2019

Dåbskage til Silje



Skønne lille Silje skal døbes i dag og kagen der skal serveres for gæsterne indeholder 3 drømmekagebunde og har fyld af blandet røde bær og chokoladecreme af Toblerone. På bunden med chokoladecremen er der yderligere smurt et lille lag Kanubicreme.
Kagen er smurt op med SMBC med citronsmag og lidt lyserød farve, og langs kanten sidder et marcipanbånd.



Hele kagen er pyntet med friske bær, små hvide og lyserøde chokoladekiksekugler, sølvmandler, forskelligt sukkerpynt og friske hvide roser. Navnet er af hvid fondant med let rosa kanter.



Kagen måler 27x37x9 cm.

Kæmpe tillykke til Silje og hendes skønne forældre på den store dåbsdag.

Opskrifter
Drømmekage
Bærmousse
Chokoladecreme
Kanubicreme (se herunder)
Citroncreme, SMBC
Marcipanbånd (se herunder)

Marcipan
900 g marcipan
450 g flormelis
120 g glucosesirup

Del alle ingredienserne i 2, så er det nemmere at indarbejde flormelis og glucose i marcipanen.
Ælt marcipan med flormelis og glucosesirup til det er helt ensartet. Der kan med fordel bruges en køkkenmaskine med dejkrog.
Rul marcipanen ud og afstem med højden på kagen. Denne kage krævede ca. 130 cm.

Kanubicreme
1 lag i 25 cm kage
5 dl piskefløde
150 g mørk chokolade
75 g blød nougat

Smelt chokoladerne stille og roligt over vandbad.
Varm fløde op til kogenpunktet og før af 3 omgang den varme fløde i chokoladen. Sørg for at det er rørt helt sammen. Dæk cremen med husholdningsfilm helt ned på overfladen og stil i køleskab til næste dag, hvor den forsigtigt piskes op til en creme. Fyld i kagen.