søndag den 10. maj 2020

Dåbskage til IsabellaIsabellas dåbskage består af 3 tykke vaniljelagkagebunde og har fyld af hindbærmousse og Tobleronecreme.

Kagen er smurt op med en creme tilsat hvid chokolade og citron. Overtræk er fondant og det samme er pynten. Den lille baby og hendes navn står på en plade, der er lige til at tage af og gemme.Kagen måler Ø30 cm og er 12 cm høj.Opskrifter
Bunde
Hindbærmousse
Tobleronecreme

Marengscreme med hvid chokolade og citron (SMBC)
(til kage Ø30x12 cm)
5 past. æggehvider (200 g)
300 gram melis
Et nip salt
300 gram blødgjort usaltet smør

200 g smeltet og afkølet hvid chokolade
3 tsk. citronekstrakt

Æggehvider, sukker og salt piskes godt sammen i en skål, der står i en gryde med simrende vand. Pisk/rør hele tiden under opvarmningen, så æggehviderne ikke koger.
Efter ca. 5-10 min, når blandingen er varm og sukker er opløst (mål evt med et sukkertermometer 60-70 grader), tages skålen af varmen. Pisk marengsen op til fuld volumen, og bliv ved til blandingen er kølet helt af (ca. 20 grader).

Skift piskeris ud med padlen (hvis du bruger røremaskine). Tilsæt smør i små tern, mens der røres ved middel hastighed. Blandingen vil falde sammen og se ud, som om den er skilt. Bliv ved med at piske, til smørret er helt indarbejdet i marengsen og har givet en jævn, let og blød struktur.
Tilsæt den afkølede og smeltede chokolade og hæld forsigtigt i smørcremen mens der piskes. Hvis chokoladen er for varm, smelter smørret og så vil smørcremen falde helt sammen. Skulle det ske, sæt da cremen i fryseren i ca. 20 min og pisk derefter videre.

Denne smørcreme er stabil i 1-2 dage ved stuetemperatur (ikke mere end 15 grader). Ellers kan den fryses i op til to uger.