lørdag den 25. juli 2020

Mandarin, appelsin og brownieDybt inde i en frisk mousse af mandarin og appelsin gemmer der sig en browniebund og en cremet ganache - begge dele lavet med Toms Skildpadder.
Kagen er samlet i en form fra SilikoMart, der hedder Goccia.

Brownie-bund 
3 bunde a 16 cm eller 1 kage str. 20 cm)
100 Toms Mini Skildpadder
50 g smør
4 æg
300 g sukker
130 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
100 g mørk eller lys chokolade, groft hakket
3 forme/kageringe 16 cm
Rund udstikker 15 cm

Indstil ovnen på 180 grader.
Smelt skildpadderne med smør over vandbad. Lad det køle af til lun.
Pisk æg og sukker luftigt i 5 min., og vend sigtet mel, bagepulver, salt i og vend til sidst hakket chokolade i. Tilsæt den afkølede skildpadde/smørblanding. Vend det hele roligt sammen. Del kagen i de 3 smurte forme.
Bag i ca. 30-35 min. Der skal lige hænge lidt dej fast når du tester med en tandstik. Bages en stor kage skal den have ca. 45 min.
Når kagerbundene er afkølet udstikkes en af dem til en bund på 15 cm i diameter. Fór en kagering med kageplast, læg bunden deri og sæt i fryser.Ganache
150 g Skildpadde-chokolade
50 g mørk chokolade
3/4 dl fløde
Crispearls, mørke (chokoladekugler)

Smelt de to slags chokolader i microovn, ca. 30 sekunder af gangen. Når det er næsten smeltet stoppes der, og der røres stille til alt er smeltet. Kog fløde op til kogepunktet og hæld det over chokolade. Rør i midten af skålen til massen samler sig. Lad det køle af til det bliver mere fast i konsistensen. Hæld over den kolde kagebund, drys godt med Crispearls og stil tilbage i fryseren.

Mandarin/appelsinmousse
1,5 dl. mandarin saft
0,5 dl. appelsinsaft
Fint revet skal fra 2 små usprøjtet appelsiner
1 tsk. vaniljepasta
100 g sukker
5 blade husblas
1 dl cremefraiche, 18 %
4 dl. piskefløde
1 silikoneform med plads til bund og mousse omkring, ca. 20 cm

Læg husblas i blød i koldt vand. Kog sukker, saft og skal fra appelsinerne med vaniljepasta til al sukkeret er opløst. Sigt saften ned i en skål og rør husblas i (kram vandet fra først). Lad det køle ned til ca 25 C.
Pisk fløde til lige knap bløde toppe. Tilsæt cremefraiche og pisk det kort sammen. Når din saft er afkølet, vendes saften i flødeskummet af 3 omgangen.
Tag den frosne bund ud og fjern kageplast. Hæld moussen i silikoneformen. Bank formen let i bordet for at fjerne evt. luftbobler. Læg så kagen m/ganache ned i moussen med bunden opad. Fjern evt. overskyden mousse med en paletkniv. Kagebund og mousse skal flugte med kanten.
Stil formen i fryseren natten over.
Når kagen skal bruges tages den ud 6 timer før og stilles i køleskab.
Skal den sprayes med chokoladespray eller pyntes med glaze skal dette ske mens kagen er dybfrossen. Herefter stilles den til optøning i køleskabet.

Kagen her er sprayet med velvetguld spray og pyntet med flere slags chokoladekugler fra Callebaut samt lidt bladguld og chokoladekrymmel.