Hvis man er til både nutella og peanut butter så er denne cupcake lige sagen. Til at holde cupcaken fugtig er der tilsat banan i dejen og i midten gemmer der sig Nutella. I stedet for Nutella kan anvendes jordbærmarmelade.
Nutella og peanut butter cupcakes
12 stk
50 g kakao
175 g hvedemel
et nip salt
1/2 tks. natron
225 g sukker
175 g stuetempereret smør
1,75 dl mælk
2 moste modne bananer
Nutella (eller jordbærmarmelade)
Hakket peanuts
Frosting
Svejtsisk marengssmørcreme (SMBC) med hvid chokolade og evt. citronessens
4-5 spsk. Peanut Butter, smooth eller crunchy
Cupcakes
Tænd ovnen på 180 C Sæt forme i en metalplade til muffins/cupcakes.
Sigt og bland de tørre ingredienser (kakao, mel, salt, natron og sukker) i en køkkenmaskine og rør det godt sammen. Tilsæt det bløde smør og rør rundt til det er blandet.
Bland moste bananer, mælk og æg sammen, og tilsæt til de tørre ingredienser i en tynd stråle, mens der røres på medium hastighed. Skrab sider og bund og rør igen.
Fyld formene 3/4 op, drys med hakket peanuts og bag kagerne midt i ovnen i ca. 25-30 minutter - til en tandstik kan stikkes i uden der hænger dej ved.
Tag formen ud og tag kagerne ud af metalformen. Lad kagerne helt køle af på en hagerist.
Frosting
Tilbered SMBC som i opskriften og tilsæt Peanut Butter. Smag dig frem til du har den rette smag. Frostingen skal ikke være for blød, når den sprøjtes på, så vil den ikke holde formen.
Samling
Udstik et hul i hver kage, evt med en æbleudhuler. Hæld Nutella i hullet og sæt det lille stykke kage tilbage. Det må godt stikke lidt op.
Sæt en ønsket tyl i en sprøjtepose og pynt kagerne med frosting. Stil på køl i 20 minutter.
Sæt en tyl med et lille hul i en sprøjtepose og sprøjt Nutella på frostingen. Drys med hakket peanuts.
Server kagerne ved stuetemperatur, men opbevar øvrige i køleskab.