mandag den 8. februar 2021

Gode stænger


Mørk chokolade med hindbær og lakrids. Pynten er spiseligt sølv og guld samt chokoladefarver fra Roxy and Rich. Formen er fra Chocolate World og har nr. 1908. Der skal bruges ca. 200 g chokolade til denne form.

Lakridsknas med mandler
50 g mandler uden skind
50 g hvidt sukker
20 ml vand
1,5 tsk. lakridspulver
1 spsk lakridssirup
20 g chokolade

Hak mandlerne groft. Smelt sukker i en lille tykbundet kasserole og tilsæt mandlerne med lakridspulver, der er rørt ud i vandet. Rør godt rundt indtil alt er blandet og vandet fordampet en anelse.
Hæld det ud på et stykke bagepapir. Når det er kølet af blendes det til en masse inden smeltet chokolade og lakridssirup tilsættes. Klar til brug.

Hindbærganache
100 g frosne hindbær
1 tsk limesaft
70 g hvid chokolade
5 g glukose sirup
10 g fløde

Kog bær og limesaft op under omrøring til de koger. Mos bærrene i gryden. Si saften fra. 
Smelt chokoladen. Varm 20 ml hindbærsaft med fløde og glukose. Det skal kun lige simre i siderne af gryden.  Hæld over chokoladen og rør til ganachen samler sig. Lad det køle til stuetemperatur.

Fordel først hindbærganachen i chokoladeskallerne. Dernæst lakridsknas.