fredag den 25. februar 2022

Chokolade med hindbær og marcipan




Mørk chokolade, hindbær og marcipan, hvor hindbær er den dominerende smag. Ønskes en mere fremtrædende smag fra marcipan bruges mere marcipancreme end hindbær. Til at farve formen er brugt guld, pink og sort fra Roxy and Rich.  Formen er fra Implast og har nr. 617. Den runde form er fra Chocolate World, nr. 1217.

Opskrifter

Hindbærganache
120 g frosne hindbær
1 spsk citron eller limesaft
15 g stuetemp. smør
200 g hvid chokolade

Smelt chokoladen i microovnen. Varm hindbær og citronsaft op til kogepunktet og lad det småsimre et par minutter. Mos bærrene let i gryden.
Smelt husblas i bærrene og hæld over chokoladen. Lad det stå et øjeblik. Rør så rundt i midten til ganachen samler sig. Rør til sidst smør i. Afkøl til 30 grader.

Marcipancreme
1 ark husblas
1,25 dl piskefløde
50 g revet marcipan
50 g hvid chokolade

Læg husblas i blød i iskoldt vand.
Varm fløde og marcipan op og lad det småsimre mens der røres, så marcipanen røres ud. Det tager 5-6 minutter. Fjern fra varmen, pres vandet fra husblas og rør ud i cremen.
Smelt hvid chokolade og hæld fløden over. Lad det stå et øjeblik. Rør så rundt i midten til cremen/ganachen samler sig. Afkøl til 30 grader. 

Fordel først hindbær i formen med chokoladeskallerne. Lad det sætte sig i 10 minutter i køleskab. Fordel så marcipancreme og efterlad mindst 2 mm til kanten. Luk skallerne og stil køligt i næste dag.