Mørk chokolade med saltkaramel og små knasende kiksekugler - også med den let salte smag. Formen er penslet med bronze glimmer inden skallerne støbes.
Saltkaramel
100 dl piskefløde
200 g hvidt sukker
flagesalt efter smag
Salt karamel kugler
Smelt sukker over svag varme. Varm fløden op til kogepunktet og stil til side. Når al sukker er smeltet fjernes gryden fra varmen og den varme fløde hældes i af flere omgange. Det bruser meget op og der skal røres kraftigt ved hver flødetilsætning. Hæld karamellen i en beholder og rør salt i. Start med 1/2 tsk flagesalt. Lad karamellen køle af til 30 grader.
Fordel karamel i skallerne og drys med små chokoladekugler. Lad det hele sætte sig og luk derefter skallerne med chokolade.
Chokolade og saltkaramel kugler fra Callebaut
Formen er fra Implast, nr. 774
Glimmer fra Odense Marcipan