onsdag den 29. marts 2023

Påskekage


Inspireret af en kage, jeg bagte for en hel del år siden, har mine kolleger i dag fået denne kage.
Den indeholder 2 vanilje- og 1 chokoladelagkagebund.  Fyldet er en creme med smag af passionsfrugt/fersken tilsæt små stykker frisk blåbær og hindbær/limekompot. Der er også et lag med kakaocreme i  kagen.
Kagen er smurt op med en Nutellacreme. Pynten er små hjemmelavet chokolade-fuglereder vendt i ristet kokos samt købte påskeæg. Bogstaver af farvet marcipan. Langs kanten på kagen er hasselnøddekrokant.

Opskrifter
Lagkagebunde
Kakaocreme
Frugtcremen er købt fra Städter (kan købes i specialbutikker)

Nutellacreme
200 g stuetempereret smør
250 g Nutella
200 g flormelis
50 g Philadelphia flødeost (original)
1/2-1 tsk karamel essens (fra Dr. Oetker)

Rør smør og Nutella med flormelis i 5 minutter. Tilsæt flødeost og karamel. Rør igen i et par minutter. Smør kagen op med cremen.

Fuglereder
Støb chokoladeskaller i en form med ca.  3 cm runde huller. Når skallen er støbt, pensles den udvendigt med smeltet chokolade inden den med det samme dyppes i ristet kokos. Det skal få tjept så chokoladen ikke sætter sig. Bagefter gøres det samme indvendigt.
Alternativt kan man i stedet for smeltet chokolade bruge "sukkerlim" (1/4 tsk. tylosepulver blandet med 4-5 spsk kogt vand. Lad det køle helt af før brug).

Lad skallerne med kokos sætte sig helt på køl. 
Fordel Nutellacreme i skallerne i bunden. Drys med kokos og placer et par æg i reden. Sæt de færdige reder fast på kagen med rosetter af Nutellacreme, der også er drysset med kokos.