søndag den 31. marts 2019

Skyer af bær



I den fine form fra SilikoMart, der hedder "Cloud 120", findes der her en skøn mousse af hindbær og blåbær. I hver lille bærsky ligger en bund af mudcake med lidt hvid ganache, drysset med sesampraline.



Bag kagen først i str. 16 cm springform. Lad den afkøle og skær en bund ud 1 cm høj. Udstik runde cirkler af bunden på 4 cm (skal passe ned i Cloud-formens huller med en anelse plads omkring) og stil dem i fryser. Tilbered imens ganache.

Ganache
100 g hvid chokolade
50 ml. piskefløde
1 tsk. citronsaft

Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller i en skål over vandbad.
Varm piskefløde op til lige under kogepunktet og hæld det over den smeltede chokolade.
Rør i midten af skålen til det samler sig til en blank chokoladeganache. Lun citronsaft let og rør også den i ganachen.
Sæt skålen i køleskabet til ganachen er så fast, at det med en kniv kan smøres ovenpå kagecirklerne.
Tilbered imens praline.

Praline
50 g sukker
20 g sesam

Smelt sukker på panden til det bliver let gylden. Tilsæt sesam og rør rundt. Hæld ud på bagepapir og læg med det samme et nyt stykke bagepapir over. Rul ud til en tykkelse på ca. 1-2 mm. Fjern øverste bagepapir igen. Når det er let afkølet brækkes det i mindre stykker og blendes til groft krymmel.
Smør lidt ganache på oversiden af de runde kagstykker og drys med praline. Pres let pralineen ned i ganachen, så den sidder fast. Stil tilbage i fryser.

Bærmousse
3 blade husblas
200 g hindbær
200 g blåbær
saft af 1/2 lime
50 g sukker
1/2 stang vanilje, korn og stang
150 g fløde
150 g skyr eller yogurt

Læg husblas i blød i iskoldt vand.
Kog bær op med limesaft, sukker og vaniljekorn og stang. Lad det småkoge til sukker er opløst og bær bløde. Det tager ca. 5-7 minutter.
Hæld bærrene gennem en si og ned i en skål, så du får opsamlet saften. Lad det køle til stuetemperatur.
Tag vaniljestangen fra bærrene og gem bærrene til en dejlig kompot.

Pisk fløden til let skum, tilsæt skyr og pisk til kun lige blandet. Tilsæt stuetempereret bærsaft og vend det stille og roligt sammen.

Fyld formens huller indtil ca. 1 cm fra kanten. Bank let formen i bordet, så lufthuller forsvinder. Læg den iskolde kagecirkel med praline ned i hullerne med bagsiden opad. Stil kagerne i fryser i mindst 4 timer eller natten over.

Vend de frosne kager ud af formen og spray med det samme f.eks. med rød chokoladefarve fra SilikoMart. Stil kagerne til optøning i køleskabet et par timer før servering. Pynt med marengs eller en hjemmelavet blomst i hvid chokolade.



Kagerne får mere farve når de er tøet op: