mandag den 7. oktober 2019
Karamelliseret hvid chokolade
Det smager så englene synger... og kan bruges i ganache til macarons, i kager som mellemlag eller i en creme. Det tager i alt en lille times tid at tilberede chokoladen og der skal vogtes over den hele tiden.
Karamelliseret hvid chokolade
200 g god hvid chokolade
Tænd ovnen på 120 grader.
Hak chokoladen fint og fordel enten i et ovnfast fad eller på kraftigt bagepapir. Bages midt i ovnen, hvor der hver 10. minut røres rundt i chokoladen. Den vil gryne og se underlig ud, men fortvivl ikke. Chokoladen vil til sidst blive flydende igen.
Når chokoladen er smeltet og har fået en lysebrun karamelfarve, hældes den op i en skål og der røres stille og roligt for at få eventuelle små chokoladestykker rørt ud (eller stavblend massen).
Lad chokoladen køle helt af.
Der kan evt. tilsættes fløde og lidt salt, hvis man ønsker at bruge chokoladen som et lag ganache i en kage:
Kog 1 dl. piskefløde op til kogepunktet og overhæld den færdig og kolde chokolade, der er hakket fint. Rør i midten af ganachen stille og roligt til den samler sig. Tilsæt et nip salt.
Her kan du se hvilken proces chokoladen gennemgår. Billederne er taget hver 10. minut:
Og ender så med at blive den skønne cremede karamel: