De altid skønne vaniljesmåkager, nu i efterårshumør.
Og nogle med en hilsen til min søde kollega, der fejrede fødselsdag.
Småkager
200 g smør i små tern
200 g flormelis (alm. sukker kan også bruges)
1 stort æg
400 g mel (evt 50 g af det som cacao)
Smagsvarianter, vælg f.eks.:
1 stor spk vaniljesukker eller kornene fra 1 vaniljestang
1 ps brunkagekrydderi
reven skal af en usprøjtet citron, lime eller appelsin
50 g cacao
1½ tsk appelsinpasta eller revet appelsinskal
Rør smør og flormelis godt sammen. Tilsæt letpisket æg og den ønskede smagsvariant. Rør det hele godt sammen og tilsæt sigtet mel lidt af gangen.
Saml dejen helt med hænderne. Lad dejen hvile indpakket i en plastpose i ca. 1½ time køligt men ikke i køleskab. Rul ud mellem 2 stykker bagepapir ca. 3 mm tykt. For at få ens tykkelse på småkagerne kan du rulle ud mellem 2 afstandspinde. Bag ved ca. 180 grader i ca. 10-15 minutter midt i ovnen. Lad småkagerne ligge et par minutter på bagepladen, overfør dem så til en bagerist.