En lækker lille sag, som er nem og hurtig at tilberede. Kagen kan tilberedes samme dag som den skal serveres. Kagen skal blot nå at have 5 timer på køl.
Havrekiksebund
150 g havrekiks
50 g smør
Kagering 15 cm
Kageplast 8 cm høj
Sæt kageringen på et fad. Sæt kageplast langs kanten.
Blend kiksene til fine krummer. Smelt smør og vend det sammen med kiksekrummerne. Fordel i formens bund og op langs siderne. Pres fast med bunden af at glas. Stil i køleskab.
Jordbær/rabarbermousse
150 g jordbær
150 g rabarber
75 g sukker
1 spsk limesaft
1,5 blad husblas
1,75 ml piskefløde
Kog bær, sukker og limesaft til bær og rabarber er møre. Pres gennem en si og gem saften. Du skal bruge i alt 75 ml. Opløs husblas i den lune saft. Lad det køle til 35 C.
Pisk fløden til en konsistens med bløde toppe. Rør 2-3 spsk flødeskum i saften. Vend herefter mere flødeskum i ad 3 omgange. Vend det roligt sammen.
Fordel i kiksebunden. Stil på køl til moussen har en fast overflade.
Passionsfrugtmousse
75 ml passionsfrugt puré (frost)
1 spsk sukker
1,5 blad husblas
1,75 dl piskefløde
Læg husblas i koldt vand. Lun passionsfrugt og sukker til sukker er smeltet. Rør husblas i og stil til afkøling til 35 C.
Pisk fløden til en konsistens med bløde toppe. Rør 2-3 spsk flødeskum i saften. Vend herefter mere flødeskum i ad 3 omgange. Vend det roligt sammen.
Fordel oven på jordbær/rabarbermoussen. Stil i køleskabet indtil 15 min før servering.
Tag kagen ud. Fjern forsigtigt kagering og kageplast. Pynt og server.