fredag den 22. juli 2022

Rabarbertærte


Skøn tærte med rabarber og marcipan, der kan serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Bund
200 g mel
1 tsk vaniljesukker
2 spsk sukker
125 g koldt smør i små tern
1 spsk vand
Tærteform, ca. 20 cm
Tørre kikærter til blindbagning

Brug mindst muligt tid på at tilberede dejen. Den kan miste sprødhed, hvis den æltes for meget.
Bland mel, vanilje og sukker og tilsæt smør. Smuldr smørret i melet med fingrene og tilsæt vand. Saml dejen hurtigt og rul ud mellem 2 stykker bagepapir. Beklæd en smurt tærteform med dejen og læg et stykke bagepapir ovenpå dejen. Hæld tørre kikærter på for at undgå bunden hæver for meget op under forbagningen.
Bag ved 180 C varmluft i 15 minutter. Fjern bagepapir og kikærterne. Tag bunden ud, men sluk ikke ovnen.

Fyldet
80 g stuetemp. smør
50 g rørsukker el. alm. sukker
1 spsk piskefløde
2 æggeblommer
100 g mandelmel
85 g hvid chokolade, hakket groft
100 g fint hakket rabarber
100 g groft revet marcipan

Rør smør, sukker og fløde i 5 minutter. Tilsæt æggeblommer og pisk igen i 2 min. Vend mel og chokolade i sammen med rabarber. Vend det hele sammen og fordel på den bagte bund. Drys med revet marcipan.
Fordel rabarber på toppen og bag i ca. 35 min.. Kanten af tærten skal have en anelse farve.

Lad tærten køle ned til den er let lun og server med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.