mandag den 5. september 2022

Gulerodskage med pekannødder

En skøn kage med saftig krumme og knas fra nødder. Oven på kagen er der frisk citroncreme og drys af kagekrummer. Kagen er bedst nybagt og afkølet.

Gulerodskage
130 g smør, stuetemperatur
30 ml smagsneutral olie
100 g sukker
100 g farin
4 æg stuetemperatur
170 g hvedemel
30 g havregryn
2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1/2 tsk. salt
275 g groft revet gulerod
75 g hakket pekannødder (eller valnødder)
Bageform ca. 20 cm

Indstil ovnen på 170C varmluft.
Pisk smør, olie, sukker og farin sammen i 5 minutter. Tilsæt så 1 æg ad gangen. 
I en anden skål blandes hvedemel med bagepulver, kanel og salt. Sigt melet og rør sammen. Tilsæt havregryn,  gulerødder og nødder og vend alt sammen og fordel i den smurte form.
Bages midt i ovnen i 40-50 minutter. Test efter 35-40 minutter hvor bagt kagen er. Dæk overfladen hvis den begynder at blive for mørk.
Afkøl kagen i bageformen til den er helt kold.
Kagen kan fryses (uden citroncreme).

Citroncreme
200 g flødeost (Philadelphia ost)
fint revet skal fra  citron
Saften fra 1/2 -3/4 citron 
3/4 dl flormelis

Pisk flødeost, skal, saft og flormelis sammen til en let creme. Fordel over kagen og server.