fredag den 13. oktober 2023

Nutella-Oreo-Cookie


Store lækre cookies, der smager skønt og hurtigt forsvandt fra kagedåsen.

Nutella-Oreo-Cookies
16 cookies
115 g smør
60 g farin
2 spsk alm. sukker
1 helt æg
1tsk. vaniljeessens
210 g hvedemel
1/2 tsk. natron
1/2 bagepulver
et nip salt
120 g Oreokrummer
Nutella
Evt. smeltet chokolade og kagekrummer til pynt.

Fordel 16 klatter (ca 3/4 spsk) Nutella på bagepapir og sæt i fryser i mindst 30-45 minutter.
 
Rør smør i en skål til det er let og luftigt. Tilsæt farin og sukker. Rør grundigt et par minutter. Rør ægget i sammen med vanilje. Sigt mel, natron, bagepulver og salt ned i skålen og rør det sammen. Vend Oreokrummer i. 
Form 16 dejkugler og køl dem i 10 minutter. Mas hver kugle let og pak en frossen Nutellaportion ind i hver kugle.  Sørg for at Nutella er helt pakket ind, ellers vil det flyde ud. Stil kuglerne i køleskab i 45 minutter.

Indstil ovnen på 175 C.
Fordel kuglerne på 2 bageplader med bagepapir og bag 1 plade ad gangen midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, til de bliver let gyldne i kanterne. Tag bagepladen ud og lad småkagerne køle af på pladen.

Smelt evt. lidt chokolade og drys med Oreokrummer