tirsdag den 8. juli 2025

Dadelbar med knas


Denne dadelbar er virkelig god og er støbt i knasende mørk chokolade. Den er uden sukker, hvis du undlader honning. Der kan varieres i smagen ved at tilsætte frysetørret hindbær eller jordbær. Overtræk kan tilsættes poppet quinoa eller fint hakket nødder i stedet for Kadayif. 

Dadelbar
8 stk.

8 Medjool dadler (eller 16 almindelige)
70 g havregryn
35 g kakaopulver
2 spsk. peanut butter
1 håndfuld pekannødder
2 tsk. honning eller sirup
1,5 tsk. vanilje essens
Smag evt. til med lidt ekstra sødt (honning, sirup eller flydende sødemiddel)

Overtræk
150 g mørk chokolade evt. 70%
2 tsk. kokos olie uden smag
Ristet fillodej (Kadayif)

Fjern sten fra dadlerne og hæld kogende vand over dem, lad stå i 7-10 min. Hæld vandet fra.
Bland alle ingredienser i en foodprocessor. Kør til det bliver en samlet blød masse. Konsistensen kan justeres med havregryn, peanut butter eller lidt vand til den bliver passende. Den skal være som i en romkugle.
Fordel i en form og stil på frost et par timer. 

Smelt chokoladen og kokos olie over vandbad,  hæld i en lille aflang beholder, og vend ristet filodej i. Stik 2 tandstikker i en bar og dyp en bar ad gangen. 

Sæt på bagepapir eller sølvpapir på køl til chokoladen har sat sig. Opbevar på køl.