onsdag den 25. juli 2018

SommerdessertPå rekordtid fik jeg tilberedt disse skønne dessertkager til impulsive sommergæster, men det kan nu godt betale sig at starte i godt tid, for bunden skal bages og afkøles. Bær til moussen skal koges og efterfølgende køles ned og slutteligt skal de små moussekager fryses ned, sprayes når de er frosne og tø op igen i køleskabet et par timer. Men det kan sagtes lade sig gøre og de er ikke spor besværlige at tilberede.
Smagen er skøn og sommerlig, især hvis de serveres med masser af friske bær.Kagerne består af jordbær/rabarbermousse på en mandelbund, der er smurt med Nutella. Slutteligt er de sprayet med hvid Velvet chokoladespray og pyntet med Fleur de Salade og små kaviar af jordbær/rabarbersaft (dog kom kaviar først på efter billedet var taget).

Sommerdessert
ca. 8 stk

Bunde
100 g blødt smør
100 g sukker
2 æg
50 g hvedemel
50 g mandelmel
1 lille tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

1 (folie)form str. 19x29 cm
Silikoneform fra SilikoMart model "Parfum"
En lille rund udstikker

Mousse
1 portion jordbær/rabarbermousse

Jordbær/rabarber kaviar
1,25 dl saft fra de kogte bær fra tilberedningen af moussen
2 tsk. sukker
3 blade husblas
2 dl rapsolie
En lille dråbetæller

Start med at sætte olien til kaviar i fryseren. Oliven skal være meget kold, når den bruges senere.

Bunden
Tænd ovnen på til 180 grader.
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt derefter æggene et ad gangen.
Vend til sidst mel, bagepulver og mandelmel i.
Fordel dejen i en smurt form foret med bagepapir.
Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter, til den er gylden og let brun – tjek med en tandstik.
Lad kagebunden køle af på en bagerist efter den er kommet ud af formen. Udstik herefter runde bunde til kagerne, der passer præcis til hullerne, når de er fyldt op med mousse. Smør dem med Nutella.Moussen
Følg opskriften fra her.

Kaviar
Brug saften fra mousseopskriften: Når jordbær og rabarber har kogt sies de og tag her ca. 1,25 dl. fra.
Tilsæt 2 tsk. sukker og kog saften lidt ind. Tilsæt udblødt husblas og lad saften stå til den begynder at tykne en anelse og er kølet lidt af.
Tag den kolde olie fra fryseren og dryp saften ned i olien med dråbetælleren. Dråberne vil synke til bunds og være små kugler (kaviar).
De færdige kaviar skal opbevares i køleskabet. Når de skal bruges tages den ønskede mængde op og lægges på køkkenrulle, så olien suges fra. Tril forsigtigt kuglerne rundt så mest muligt olie forsvinder. Skyl evt. kuglerne i en si under rindende vand.

Samling af kagerne
Fyld formens huller op til ca. 1,5 cm fra kanten. Læg en kagebund med Nutella nedad på moussen. Pres bunden ned så den flugter med kanten. Stil formen i fryseren i mindst 3 timer.
Når de er godt frosne tages de op og sprayes evt. med Velvet spray. Pynt forsigtigt med Fleur de Salade og små kaviarkugler. Stil til optøning i køleskabet i 2-3 timer. Server med frisk frugt.

Opskriften til kagebunden er inspireret af Kagelykke på Facebook.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar