søndag den 18. november 2018

Mousse på havrebund



Endnu en gang har jeg lavet den skønne havrekage med mousse af grøn mandarin. Forleden da jeg tilberedte de fine hvide Sky-kager blev der nemlig en rest mandarinsirup til overs og den passe perfekt til denne lille kage.
Kransen er bagt som en hel kage, skåret i en passende kagebund, ca. 1,5 cm. Herefter blev der udstukket med to kageringe på hhv. 16 og 8 cm. På oversiden blev smurt et lag hvid limeganache og dryssede med fint blendet sesam praline.



Til sidst den lysegrønne mousse og inden kagen blev sat på køl pyntede jeg med hvide chokoladekugler og tørret kornblomster.



Opskrifterne herunder er halveret i forhold til de opskrifter der linkes til.

Kagen passer perfekt til en solskinssøndag hos en tidligere kollega, jeg ikke har set meget længe.



Opskrifter
Grøn mandarinmousse (tilsat en anelse grøn pastafarve)
Havrebund
Hvid chokoladeganache


Praline
50 g sukker
20 g sesam

Smelt sukker på panden til det bliver let gylden. Tilsæt sesam og rør rundt. Hæld ud på bagepapir og læg med det samme et nyt stykke bagepapir over. Rul ud til en tykkelse på ca. 1-2 mm. Fjern øverste bagepapir igen. Når det er let afkølet brækkes det i mindre stykker og blendes til groft eller fint krymmel.