
Årets (hurtige tilberedte) juletræ blev dette juletræ af drømmekage med marcipan, appelsin og små chokoladeknapper i. Træet, der blev overtrukket med blandet marcipan og fondant, blev serveret til et personalemøde i starten af december. Jeg fik udover det store juletræ også nok til et lille træ, som naboens 3 børn fik.
Drømmekagejuletræ
ca. 12-14 personer
1 portion Drømmekage (str. 20 cm)
1 appelsin, skal og saft
50-75 g revet marcipan
en god håndfuld små chokoladeknapper
Lidt flormelis til dekoration
Diverse sukkerpynt
Juletræsform (af mærket Wilton) str. 35x25x5 cm samt en lille ekstra bageform
ca. 200 g hvid overtræksmarcipan
ca. 200 g hvid fondant
Pastafarve "julegrøn"
Tilbered drømmekagen, men udbyt halvdelen af mælken med appelsinsaft og skal. Riv marcipanen groft og vend i den færdige dej sammen med chokoladeknapperne. Hæld ca. 2/3 af dejen i bageformen, hæld resten i en anden lille form (juletræ eller rund bageform str. 12-14 cm)
Bag kagen som anvist i opskrift, men pas på toppen af træet ikke får for meget. Dæk toppen til med sølvpapir når den er gennembagt.
Smør gerne kagen op med lidt citroncreme eller chokoladeganache 1:1, så hænger overtrækket bedre fast. Farv fondanten og bland med marcipan, men pas på ikke at ælte helt sammen. Så kan du opnå et marmoreret mønster i overtrækket.
Pynt kagen og drys inden servering med lidt flormelis.