tirsdag den 18. december 2018

Årets (hurtige) juletræ



Årets (hurtige tilberedte) juletræ blev dette juletræ af drømmekage med marcipan, appelsin og små chokoladeknapper i. Træet, der blev overtrukket med blandet marcipan og fondant, blev serveret til et personalemøde i starten af december. Jeg fik udover det store juletræ også nok til et lille træ, som naboens 3 børn fik.

Drømmekagejuletræ
ca. 12-14 personer
1 portion Drømmekage (str. 20 cm)
1 appelsin, skal og saft
50-75 g revet marcipan
en god håndfuld små chokoladeknapper
Lidt flormelis til dekoration
Diverse sukkerpynt

Juletræsform (af mærket Wilton) str. 35x25x5 cm samt en lille ekstra bageform

ca. 200 g hvid overtræksmarcipan
ca. 200 g hvid fondant
Pastafarve "julegrøn"

Tilbered drømmekagen, men udbyt halvdelen af mælken med appelsinsaft og skal. Riv marcipanen groft og vend i den færdige dej sammen med chokoladeknapperne. Hæld ca. 2/3 af dejen i bageformen, hæld resten i en anden lille form (juletræ eller rund bageform str. 12-14 cm)



Bag kagen som anvist i opskrift, men pas på toppen af træet ikke får for meget. Dæk toppen til med sølvpapir når den er gennembagt.

Smør gerne kagen op med lidt citroncreme eller chokoladeganache 1:1, så hænger overtrækket bedre fast. Farv fondanten og bland med marcipan, men pas på ikke at ælte helt sammen. Så kan du opnå et marmoreret mønster i overtrækket.
Pynt kagen og drys inden servering med lidt flormelis.