lørdag den 26. januar 2019

Sporty fødselsdagskage



Til at fejre svigersfars fødselsdag har familien ønsket denne lagkage. Den består af 1 chokolade og 2 vaniljelagkagebunde. Fyldet er en mousse af jordbær og ribs samt en chokolade-mocca mousse.
Kagen er opsmurt med nutellacreme og er overtrukket med fondant fra Wilton.



På toppen ligger en cap (kasket) fra svigerfars yndlings ishockeyhold, Boston Bruins. Den er formet i fondant og tørret over flere dage. Kasketten ligger på et fad for sig, så kasket og fad kan gemmes. Kasketten er originalstørrelse.



Selve kagen måler 28x38 cm og er 12 cm høj.



Opskrifter
Lagkagebunde
Nutellacreme

Der er brugt dobbelt af nedenstående 2 opskrifter til denne kage. Hver portion er tilberedt for sig. Der bliver ca. 3 dl til overs af bærmoussen, hvis du ønsker fyldet har samme mængde/højde i kagen.

Jordbær/ribsmousse
Til 1 lag i en 22 cm kage
400 g frosne jordbær
150 g frosne ribs
175 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
6 blade husblas
1/2 l piskefløde

Læg husblas i iskoldt vand mens jordbær og ribs varmes op med sukker. Når sukkeret er smeltet og bærrene er bløde efter kogning i nogle minutter, sies væden fra - men smides ikke ud. Blend bærrene med 1 dl af saften, der er siet fra (gem fortsat resten). Rør herefter vaniljesukker i.
Kram vandet fra husblassen og bland i bærrene. Lad det køle af til lillefinger varmt.
Pisk fløden til fast men ikke hård flødeskum. Bland først 1/3 af flødeskummet i den kølige bærmos. Vend så resten af flødeskummet i stille og roligt. Lad moussen sætte sig et par timer eller natten over inden den fyldes i kagen. Hvis du synes moussen ikke er lind nok, kan der forsigtigt vendes lidt mere saft i.

Chokolade-mocca-mousse
Til 1 lag i en 22 cm kage
5 dl piskefløde
1,5 - 2 tsk. instant kaffe (afhængig af hvor kraftig du ønsker kaffesmagen)
100 g lys chokolade
100 g mørk chokolade
2 blade husblas

Læg husblas i blød. Smelt chokoladen. Varm fløden op til kogepunktet. Tilsæt kaffen. Hæld halvdelen af den varme kaffefløde over chokoladen og rør i midten til cremen samler sig og bliver blank. Tilsæt resten af fløden og rør det hele sammen. Kram vandet fra husblassen og rør den ud i den varme chokolade-mocca-fløde. Dæk med husholdningsfilm helt ned på overfladen af cremen og stil i køleskab minium 6 timer, gerne natten over. Pisk creme forsigtigt op til den er fast, men ikke hård. Pas på ikke at overpiske, så cremen gryner.

Set hos Annettes Kager, men ændret en anelse.