torsdag den 1. august 2019

Dessertkage med hyldeblomst, jordbær og rabarber



Farverne på denne kage passer perfekt til en fødselsdag, nemlig min :)
Kagen blev serveret sammen med 2 andre kage, en kage med passionsfrugt og vaniljemousse på kiksebund og en moderne udgave af æblekage.



Den rød/hvide kage er både frisk og sød, og smagen af kokos inde i hyldeblomstmoussen kan noget godt. Kagen kan tilbedredes i god tid og så blot tages op på dagen, sprayes og samles mens den er dybfrossen og sættes til optøning i 3-4 timer i køleskab.

Den nederste del af kagen indeholder hyldeblomstmousse og en indstøbt bund af bl.a. lime, kokos og hvid chokolade. Herpå ligger en bærtop, der indeholder jordbær/rabarbermousse. Begge mousser er sprayet med hhv. hvid og rød chokoladespray.



Kagen er støbt i en form fra SilikoMart, der hedder Frutti Rossi og mængderne herunder passer til den form. Kagen passer til 8 personer, hvis den serveres alene.

Lime-kokosbund
En aflang bageform, f.eks. brødform, 24 x 10 cm
2 past. æggehvider
30 g sukker
2 tsk. revet skal fra 1 ubehandlet lime, økologisk
30 g kokosmel
30 g mandelmel
60 g flormelis
40 g hvid chokolade, hakket
1 tsk. vaniljesukker

Tænd ovnen på 180 C. Klip et stykke bagepapir til bunden af bageformen.
Pisk æggehvider og sukker sammen til en luftig masse.
Bland de øvrige ingredienser sammen og vend dem i æggemassen uden at slå luften ud. Kom massen i springformen og bag bunden i midten af ovnen i 20 til 22 minutter. Lad bunden køle af i formen. Tag forsigtigt bagepapiret af, når kagen er taget ud af formen og er blevet kold. Sæt gerne bunde i fryseren en times tid, så er den nemmere at håndtere, når den skal ned i moussen.

Hyldeblomstmousse
4 blade husblas
3 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
3 spsk. ren limesaft
2 dl. cremefraiche 18 %
3 dl. piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter.
Varm hyldeblomstsaften og limesaft op til kogepunktet. Tag fra varmen og opløs husblas heri.
Lad saften køle af til ca. 35 C og rør så cremefraiche i. Pisk fløden til blød skum og vend forsigtigt det hele sammen. Hæld moussen i den nederste silikoneform og pres forsigtigt den frosne kokosbund i, så den flugter med moussens og formens øverste kant. Stil i fryser i mindst 24 timer.

Jordbær/rabarbermousse
4 blade husblas
2 dl. frosne jordbær
2 dl. frosne rabarber i små stykker
50 g lyst rørsukker
0,5 dl cremefraiche 18 %
2,5 dl. piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog jordbær og rabarber med sukker til sukkeret er opløst og bærrene helt bløde. Si saften ned i en skål og tilsæt den opblødte husblas. Lad det afkøle til ca 35 grader.
Rør cremefraiche ud i den lune saft og pisk fløden til bløde toppe. Vend forsigtigt saften ned i fløden. Hæld moussen i den øverste silikoneform. Stil i fryser i mindst 24 timer. De frasiet bær kan bruges som kompot til en anden kage eller som marmelade.



Samling
Tag først den nederste form ud og læg den dybfrosne moussekagen på en rist (eller ned i en papkasse for at undgå chokoladespray i køkkenet) og spray den med hvid chokoladespray. Overfør forsigtigt bunden til et fad.
Gør det samme med den øverste moussekage og spray den rød. Læg den oven på den hvide kage.
Stil kagen til optøning i køleskab i 3-4 timer.
OBS kokosbunden kan afgive lidt væde når den tøer op, fjern dette med lidt køkkenrulle.