lørdag den 10. august 2019

Da Peter friede til Marieke...... skete det i Paris. Og det ønskede de at vise på bryllupskagen med et par enkelte macarons, men ellers havde jeg helt frie hænder. Som en lille overraskelse havde jeg bestilt en top med deres navne præget i Eiffeltårnets bund, som de kan gemme efterfølgende. Den kan ikke spises.Jeg har kendt Peter og Marieke et par år, og fik også den store ære at få kønnet på deres baby at vide før dem selv. Jeg fik udleveret en lukket kuvert direkte efter kønsscanningen og skulle så selv finde på en måde at afsløre kønnet gennem en kage.
Kagen kan ses her.

I dag skal de så giftes og deres bryllupskager består af en passionsfrugt-kagebund, herpå en passionsfrugtmousse med friske stykker mango, en let vaniljelagkagebund, herpå hvid chokoladecreme og igen en let vaniljelagkagebund. Kagen er smurt op med en frisk citroncreme og har marcipanbånd langs kanten.Roserne i sukker er håndlavet ligesom de små macarons med fyld af flødechokolade.

Den øvrige pynt er små hvide og guldfarvet chokoladekugler og lidt bladguld.Kagerne måler hhv. 30, 26 og 19 cm og er 9 cm høje.Opskrifter
Passionsfrugt kagebunde
Lagkagebunde
Passionsfrugtmousse (fra Städter), tilsæt frisk mango i små stykker
Hvid chokolademousse
SMBC Citroncreme, tilsat 2 tsk citronessens og 150 g hvid chokolade
Overtræksmarcipan
Macarons

Ganache til macarons
50 g lys chokolade
50 ml piskefløde

Smelt chokoladen i microovn eller over vandbad. Varm fløde op til kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen af 2 omgange, rør i midten indtil massen samler sig til en blank ganache. Stil i køleskab dækket af husholdningsfilm helt ned på overfladen af ganachen. Når ganachen er helt kold (2 timer) piskes den op til en lidt tyk creme.
Fyld i skallerne og stil de færdige macarons i køleskab til brug.