fredag den 15. november 2019
Fødselsdagskagen til Didde
En rigtig efterårskage til en, der elsker at gå og sparke i de nedfaldne blade.
Kagen indeholder 2 Drømmekagebunde og 1 chokoladekagebund. Mellem bundene er der fyld af hindbærmousse og Tobleronecreme. Kagen er opsmurt med Svejtsisk Marengssmørcreme (SMBC) med hvid chokolade og citron.
Nederst på kagen er der sat chokoladekrymmel og øvers løber en mørk ganache ned af siderne.
Al pynten er formet i flowerpaste og penslet med lidt guldglimmer.
Kagen måler Ø25 cm og er 11 cm høj.
Opskrifter
Drømmekage (1 portion str. 20 cm)
Chokoladekage (1 portion)
Hindbærmousse
Tobleronecreme
SMBC med hvid chokolade og citron
Til 2 kager str. 26 cm
4 pasteuriseret æggehvider
250 gram melis
Et nip salt
250 gram stuetemp. smør
150 g smeltet og afkølet hvid chokolade
2-3 tsk. citron essens
Æggehvider, sukker og salt røres konstant i en skål over simrende kogende vand.
Efter ca. 5-10 min, når blandingen er varm og sukker er opløst (mål evt med et sukkertermometer 60-70 grader), tages skålen af varmen. Pisk marengsen op til fuld volumen i en røremaskine, og bliv ved til blandingen er kold. Det kan tage op til 20 minutter.
Skift piskeris ud med padlen. Tilsæt smør i små tern, mens der røres ved middel hastighed. Blandingen vil falde sammen og se ud, som om den er skilt. Bliv ved med at røre til smørret er helt indarbejdet i marengsen og har en jævn, let og blød struktur.
Tilsæt citron og den afkølede hvide chokolade og vend i med en dejskraber.
Chocolate Drip
1/2 dl mørke chokoladeknapper, fint hakket
1/2 dl piskefløde
Kog fløden op til kogepunktet og hæld over chokoladen. Lad det stå et øjeblik. Rør så i midten af skålen til ganachen samler sig og bliver ensartet og blank.
Test på et iskoldt glas med bunden opad hvornår ganachen har den rette konsistens. Hæld i en sprøjtepose og klip et lille hul. Sprøjt forsigtigt helt ude langs kanten, så der løber lidt chokolade ned af siden. Gør efterfølgende mængden af chokolade på toppen lidt større ved at sprøjte rundt i en cirkel.