søndag den 9. oktober 2022

Dåbskage til Leo



Kagen til Leos gæster i dag består af 1 passionsfrugtbund og 2 vaniljebunde med marcipan og alle bunde er stænket med hjemmelavet passionsfrugtsirup. Fyldet er blandet røde bær og en chokoladecreme af mørk chokolade og nougat - drysset med karamelliseret nødder. Opsmøring er en frisk citroncreme. I de små macarons er der chokoladeganache.

Kagen måler 25 cm og er 11 cm høj. 

Passionsfrugt kagebunde
2 stk., str. 25 cm
250 g stuetemp. smør
200 g sukker
4 æg
300 g mel
1,5 tsk bagepulver
1 dl Passionsfrugt purémix, købes frossen
Passionsfrugt purémix'en kan erstattes af f.eks. ananasjuice

Indstil ovnen på 170 C. 
Smør bageformen og læg et stykke bagepapir i bunden og drys med lidt mel. Drys overskydende mel ud af formen igen.
Rør smør og sukker sammen til en let og luftigt masse. Det tager ca. 5 minutter på en maskine. Tilsæt æggene et ad gangen. Det kan se ud som om dejen skiller, men det har ingen betydning. Tilsæt sigtet mel og bagepulver skiftevis med optøet passionsfrugt purémix. Vend med en dejskraber det hele sammen til dejen er glat og ensartet.
Fordel dejen i bageformen og bag i ca. 35-40 minutter (test om der hænger dej ved på en tandstik eller kniv, når du stikker den ned i kagen). Ellers bag et par minutter mere. 
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i formen i ca. 20 minutter. Derefter vendes den ud på en bagerist og køler helt af. Del kagen i bunde a 1,5 cm. Kan fryses.

Vaniljebund med marcipan
Opskriften på 20 cm tilsættes 100 g revet marcipan og bages i samme størrelse som passionsfrugtbunden. Afkøles og deles i bunde a 1,5 cm.

Chokoladeganache
7 dl piskefløde
225 g mørk chokolade
100 g nougat
3 blade husblas

Læg husblas i blød i kold vand. Smelt chokoladen over et vandbad. Varm fløden op til kogepunktet og hæld 1/3 over chokoladen. Rør i midten til ganachen samler sig. Når alt er blandet tilsættes næste 1/3 og der røres igen til alt er samlet. Slut med det sidste fløde, tilsæt så husblas vredet fri for vand og læg et stykke husholdningsfilm over og stil på køl til ganachen er 5 C (gør gerne dette dagen før).

Bærmousse
Opskriften fordobles.

Passionsfrugtsirup
2 passionsfrugter
65 g vand
30 g rørsukker

Skrab kernerne og frugtkød ud af passionsfrugterne. Hæld det i en lille gryde og tilsæt vand og sukker. Bland det og lad det koge stille op. Når det koger skal det simre i ca. 6 minutter før siruppen sies ned i en skoldet beholder og stilles til afkøling. Bundende dryppes med sirupppen.

Samling
Læg en passionsfrugtkagebund på en kageplade. Dryp gavmildt med sirup. Fordel ca. 500 g chokoladeganache over og drys evt. med nøddeknas. Læg en vaniljebund over og dryp igen med sirup. Fordel 500 g bærmousse over og læg dryp undersiden af en vaniljekagebund. Læg bunden over kagen med undersiden nedad. Dæk med film og stil på køl i mindst 5 timer.

Citroncreme
Følg opskriften her, tilsæt 2 tsk citronessens og tilsæt 150 g hvid chokolade. Smør kagen op med cremen, når kagen har været på køl og har sat sig. 

Chokolade drip
65 g mørk chokolade
50 g piskefløde

Smelt chokolade med piskefløde over svag varme. Når chokoladen er helt smeltet stilles ganachen til afkøling. Når konsistensen er passende til at benytte på den kolde og opsmurte kage, hældes ganachen i en lille flaske og kagen pyntes.