fredag den 30. december 2022

Årets sidste kage


En kage til sønnes kolleger på årets næstsidste dag. Kagen indeholder 3 vaniljebunde og har fyld af en mousse med passionsfrugt og appelsin, og en ganache med Toblerone. Den ene bund er smurt med et tyndt lag Nutella og drysset med hasselnøddekrokant - og den anden bund er smurt med en bærmarmelade. Opsmørring er en let chokolademousse og pynten er Orangegrene og friske bær med et sne.
Kagen måler 25x25x8 cm.

Opskrifter
Vaniljebunde
Tobleroneganache

Chokolademousse
til fyld, opsmøring, cupcakes
600 ml piskefløde
70 g flormelis
60 g kakao

2 æsker Orangegrene

Sigt flormelis og kakao i fløden og tilsæt vaniljesukker. Pisk alt til ene let og cremet konsistens. Smør kagen op og pynt.

Friske bær med sne
Pasteuriseret æggehvide
Bær

Pisk hviden til let skum og vend bær i. Forsøg at få mest muligt hvide af bærrene igen og drys med sukker af flere omgange. Lad bærrene stå ca. 30 min så de tørre en smule.