Kage til en tur i sommerhus. Den indeholder chokoladebunde, vaniljebunde, Tobleronecreme, jordbær/rabarbermousse og ren jordbær/rabarberkompot.
Kagen er smurt op med et lag chokoladecreme (marengssmørcreme).
Opskrifter
Vaniljekage (20 cm, udstik bunde 16 cm)
Jordbær/rabarbermousse
Tobleronecreme (beregn selv passende mængde)
Marengssmørcreme (SMBC)
Chokoladekage
200 g mel
160 g sukker
1,5 dl creme fraiche, skyr eller kærnemælk
1 tsk. natron
1 tsk. vaniljesukker
1,5 spsk. kakaopulver
0,5 dl rapsolie
75 g små chokoladeknapper
Springform 16 cm.
Indstil ovnen på 200 C.
Bland alt undt. chokoladeknapper. Rør det godt sammen med piskeris. Vend chokoladeknapperne i og fordel i en springform 16 cm med bagepapir i bunden og smurt med smør eller olie.
Bag midt i ovnen 1 ca. 30-35 minutter. Hvis der kommer top på ("dome") kan den presses let ned mens kagen er varm, så overfladen bliver jævn.
Afkøl først i bageformen, herefter bagerist til helt kold. Del i bunde.
Byg kagen op med bunde, der er ca. 1,5 cm tykke.
Denne kage indeholder følgende:
Chokoladebund
Bærkompot
Vaniljebund
Tobleronecreme (tykt lag)
Vaniljebund
Mousse med spredt kompot
Vaniljebund
Tobleronecreme (tyndt lag)
Chokoladebund
12 cm høj. Ø 16 cm.