lørdag den 21. september 2019

18 års fødselsdag



Skønne Frederikke skal endelig holde sin fødselsdagsfest og hendes mor ønskede en kage a la denne til hende. Det var lidt svært at skjule den for Frederikke, når hun har sin daglige gang her...
Kagerne indeholder nederst en crunchy bund smurt med Nutella. Herpå ligger en MoccaChocoladeMousse. Så en drømmekagebunde smurt let med hindbærmarmelade inden hindbærmousse blev lagt på. Oven på hindbærmoussen ligger endnu en drømmekagebund, stænket med sirup. Til slut ligger en hyldeblomstmousse under den sidste drømmekagebund.



Kagerne er smurt op med en frisk SMBC (Swiss Meringue Buttercream) med citron og hvid chokolade.
Kagen er overtrukket med marmoreret fondant, hvor nogle af markeringerne er malet op med spiseligt sølv.



Blomsterne er formet i fondant, tørret, penslet med lidt glimmer og sølvperler. Stjernerne står fast i kagen i et sugerør.



18-tallet bliver tændt ved servering.
Kagerne måler hhv. 20 og 25 cm. De er begge 11,5 cm høje.



Opskrifter
Crunchy bund (nok til 20 og 25 cm bunde)
Drømmekage
MoccaChokoladeMousse
Hindbærmousse
Hyldeblomstmousse

SMBC med citron og hvid chokolade
Frosting på cupcakes eller til opsmøring af en kage
12 alm. størrelse cupcakes, 24 små cupcakes eller 2 kager str. 26 cm


4 middelstore æggehvider
250 gram melis
Et nip salt
250 gram stuetemp. smør
150 g smeltet og afkølet hvid chokolade
2-3 tsk. citron essens
Det kan til slut tilføjes 150-200 g smeltet og afkølet chokolade. Brug enten mørk, lys eller hvid.

Ønskes f.eks. hindbærcreme, gives 250 g frosne hindbær et opkog. Pres derefter bærrene gennem en sigte. Smid kornene fra bærrene væk. Lad pureen (saften) fra bærrene køle af. Tilsættes efter chokoladen er blandet i cremen.

Æggehvider, sukker og salt røres konstant i en skål over simrende kogende vand.
Efter ca. 5-10 min, når blandingen er varm og sukker er opløst (mål evt med et sukkertermometer 60-70 grader), tages skålen af varmen. Pisk marengsen op til fuld volumen i en røremaskine, og bliv ved til blandingen er kold. Det kan tage op til 20 minutter.

Skift piskeris ud med padlen. Tilsæt smør i små tern, mens der røres ved middel hastighed. Blandingen vil falde sammen og se ud, som om den er skilt. Bliv ved med at røre til smørret er helt indarbejdet i marengsen og har en jævn, let og blød struktur.



Tilsæt citron og bagefter den afkølede og smeltede chokolade og hæld forsigtigt i smørcremen mens der røres ved lav hastighed. Hvis chokoladen er for varm, smelter smørret og så vil smørcremen falde helt sammen. Skulle det ske, sæt da cremen i fryseren i ca. 20 min og pisk derefter videre.

Denne smørcreme er stabil i 1-2 dage ved stuetemperatur (ikke mere end 15 grader). Ellers kan den fryses i op til to uger.