tirsdag den 11. april 2023

Påskens kageæg


Igen i år blev der serveret kageæg til påske.
Fire styks blev det til. De målte hhv. 30, 25, 15 og 12 cm.
Det største æg indeholdt 3 slags fyld; vanilje-, passionsfrugt og hindbær/limemousse. Hindbærmoussen havde desuden hakket påskechokoladeæg. De øvrige kager indeholdt chokoladecreme og hindbærmousse.
Alle kager blev smurt op med en let chokoladecreme og overtrukket med en blanding af marcipan og chokoladefondant/sugarpaste. Kanten af kageæggene blev pyntet forskelligt.



Bundene i kagerne var vaniljekage, som er mere fast end f.eks. lagkagebunde. Det store kageæg blev "foret" med kage langs siderne, så hele ægget med fyld var indpakket. Se en ældre how-to her.
Kageægget på 30 cm giver kage nok til 20-25 personer. Det anbefales at skære ægget i skiver. Midterdelen af kagen giver 2 portioner pr. skive.

Alle links herunder er basis opskrifter. Afhængig af kagens størrelse beregnes indholdet.

Indhold (til det store æg)
Vaniljemousse
Passionsfrugtmousse
Hindbærlimemousse
SMBC - opsmøring (lys chokolade i stedet for citron ) - 1 portion til alle æg
Evt. hakket chokoladeæg drysset på hindbærmoussen

Indhold (øvrige æg)
Hindbærmousse
Chokoladecreme