tirsdag den 14. februar 2023

Valentine Cake


Valentine kage med kakaobunde og Oreo vendt i flødeskum som fyld.
Kagen er opsmurt i en skøn frosting. Pynten er hjerteformet skumfiduser og krymmel.


Kagebunde
400 g sukker
225 g hvedemel
130 g ren kakaopulver
1,5 tsk bagepulver
1,5 tsk natron
0,5 tsk salt
2 æg
2,5 dl mælk
120 dl vegetabilsk olie uden smag (fx rapsolie)
2 tsk vanilje ekstrakt
2,5 dl kogende vand

Oreo fyld
5 dl iskold piskefløde
65 g flormelis
1 pakke groft hakket Oreos
Bærmarmelade

Opsmøring/frosting
225 g (usaltet) smør, lidt blødgjort
65 g ren kakaopulver
385 g flormelis
1 tsk vanillesukker
4 spsk varmt kogt vand

Forvarm ovnen til 175 grader. Smør og drys let med kakao to bageforme str. 20-22 cm. Læg et stykke bagepapir i bunden af dem begge.
Rør sukker, mel, kakao, bagepulver, natron og salt sammen i en røremaskine. Bland æg, mælk, olie og vanille og rør det sammen med en gaffel. Tilsæt dejen. Pisk/rør på medium hastighed i 2 minutter. Rør det kogende vand i ved at hælde det ned langs kanten af skålen. Fordel dejen i de forberedt forme.
Bages i ca. 30-40 minutter, tjek med en tandstik om der hænger dej ved, når du stikker i kagen. Lad kagerne afkøle i formene i cirka 5 minutter, derefter vendes de ud på riste for at afkøle helt. Når de er kolde pakkes de ind i husholdningsfilm og sættes i køleskab. Gerne (helst) natten over.

Fyld
Hvis muligt forberedes fyldet i en iskold skål. Pisk fløden med flormelis til du får flødeskum. Hold øje med, at det ikke bliver overpisket. Vend Oreos i flødeskummet i.
Skær kagerne i halve, så du får 4 bunde i alt (her er anvendt 3 bunde). Smør 2 bunde med marmelade inden fyldet fordeles ligeligt mellem bundene mens kagen samles. Når kagen har været et par timer på køl, kan den smøres op.