Start med at tilberede ganachen, den skal på køl. Opskriften giver 20 færdige cookies.
Ganache
85 g mørk chokolade
85 g piskefløde
5 g smør
et nip salt
Eller
125 g Gold chokolade
60 ml piskefløde
5 g smør
et nip salt
Hak chokoladen fint. Varm fløde op til kogepunktet. Hæld over chokoladen og lad stå et minuts tid. Rør til ganchen samler sig og bliver blank. Tilsæt smør og salt. Rør og dæk med film. Stil i køleskabet
40 cookie skaller
(20 færdige cookie)
120 g mørk chokolade
30 g smør
50 g rørsukker
10 g alm. sukker
1 medium æg
40 g mel
2,5 g natron
Bærmarmelade til fyld - hvis det ønskes
Indstil ovnen på 180 C.
Smelt smør og chokolade over vandbad. Afkøl mens sukker og æg piskes i 2 minutter. Hæld den afkølede smør/chokoladeblanding i sukkermassen. Bland mel og natron og sigt i blandingen. Rør til netop samlet.
Hæld i en sprøjtepose og sprøjt cirkler på 4 cm i diameter. De skal være ca. 1 cm høje. Sørg for afstand mellem cirklerne.
Bag midt i ovnen. De vil hæve op og herefter flade ud. Når de har bagt 7-8 min er de krakeleleret og bagepladen tages ud. De ender med at blive ca. 5,5 cm i diameter. Lad kagerne afkøle på bagepladen.
Fordel ganache i en rund ring langs kanten. Fyld med bærmarmelade i midten.
Opbevares i lufttæt beholder på køl.