Disse cupcakes er virkelig gode og har en skøn blød konsistens og chokoladesmag. I midten af kagen gemmer der sig pistaciecreme med Kadayif ("Dubai-knas"). På toppen er der Nutellacreme med mere knas.Chokoladecupcakes
12-16 stk
100 g mel
45 g usødet kakaopulver
3/4 tsk. bagepulver
1/2 tsk. natron
Et nip salt
2 store æg, stuetemperatur
100 g alm. hvidt sukker
100 g lyst rørsukker
80 ml vegetabilsk eller rapsolie (eller smeltet kokosolie, evt. med kokossmag)
2 tsk. vanilje ekstrakt
120 ml kærnemælk, stuetemperatur
Tag æg og kærnemælk ud i god tid, så det får stuetemperatur.
Indstil ovnen på 175 °C. Sæt papirforme i en metal muffinform.
Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt grundigt sammen i en skål, sigt det gerne. Sæt til side.
Pisk æg, de to slags sukker, olie og vanilje sammen i nogle minutter. Hæld halvdelen af de tørre ingredienser i sammen med halvdelen af kærnemælken. Bland forsigtigt, ikke for meget. Tilsæt resten af melblandingen og mælken og rør til dejen lige er samlet. Rør ikke for meget, så bliver dejen for flydende.
Fordel dejen i papirformene. Fyld kun formene halvt (og kun halvt - dejen hæver rigtigt meget). Hæver kagerne alligevel faretruende meget, kan man sætte en træske i ovnlågen i nogle minutter undervejs. Bages i 18-21 minutter, eller indtil en tandstik indsat i midten kommer ud ren. Tag med det samme kagerne ud af metalformen og stil på en rist. Bag resten af kagerne med den resterende dej. Lad kagerne afkøle helt.
Udstik et lille hul i midten af kagen, evt. med en æblekerneudstikker. Tilsæt pistacieknas og luk evt. hullet igen med den fraskårne kagedel.
Indstil ovnen på 175 °C. Sæt papirforme i en metal muffinform.
Bland mel, kakaopulver, bagepulver, natron og salt grundigt sammen i en skål, sigt det gerne. Sæt til side.
Pisk æg, de to slags sukker, olie og vanilje sammen i nogle minutter. Hæld halvdelen af de tørre ingredienser i sammen med halvdelen af kærnemælken. Bland forsigtigt, ikke for meget. Tilsæt resten af melblandingen og mælken og rør til dejen lige er samlet. Rør ikke for meget, så bliver dejen for flydende.
Fordel dejen i papirformene. Fyld kun formene halvt (og kun halvt - dejen hæver rigtigt meget). Hæver kagerne alligevel faretruende meget, kan man sætte en træske i ovnlågen i nogle minutter undervejs. Bages i 18-21 minutter, eller indtil en tandstik indsat i midten kommer ud ren. Tag med det samme kagerne ud af metalformen og stil på en rist. Bag resten af kagerne med den resterende dej. Lad kagerne afkøle helt.
Udstik et lille hul i midten af kagen, evt. med en æblekerneudstikker. Tilsæt pistacieknas og luk evt. hullet igen med den fraskårne kagedel.
Pistacieknas
1 glas Pistaciecreme
1 håndfuld ristet Kadayif
1 glas Pistaciecreme
1 håndfuld ristet Kadayif
Lun let cremen og vend Kadayif i. Fyld i hullet. Læg den lille kagetop på igen.
Nutellacreme
50 g Nutella
150 g flormelis
150 g blødt smør
Nutellacreme
50 g Nutella
150 g flormelis
150 g blødt smør
Blend alt i et par minutter. Hæld i en sprøjtepose. Fordel en ring af creme på toppen af hver cupcakes og sæt en lille tsk. pistacieknas i midten.
Drys evt. med pistacienødder og bladguld.
Drys evt. med pistacienødder og bladguld.