fredag den 5. maj 2023

Udlært


Så blev junior færdig som pladesmed og det fejres med fest i kolonihaven.

Kagen indeholder vaniljebunde (stænket med bærsaft) og med fyld af jordbær/rabarbermousse med friske blåbær og kanubicreme. Kagen er smurt op med en let chokoladecreme på lys chokolade og er pyntet med chokoladedrip og et skøn billede fra skolen, lagt på marcipan. Langs kanten er små chokoladeflager.

Kæmpe tillykke - vi er stolte af dig.

Kagen måler 28x38x7 cm.

Opskrifter

Kanubicreme 
Tilberedes i god tid, evt. dagen før

Der skal bruges 2 portioner
2 blade husblas
150 g mørk chokolade
75 g nougat
500 ml piskefløde

Læg husblas i blød i koldt vand. Hak chokolade og nougat i mindre stykker. Varm fløden op til kogepunktet og tilsæt chokolade og nougat. Rør rundt over svag varme til en ensartet konsistens opnås.
Fjern fra varmen og hæld i en mellemstor skål. Tilsæt vredet husblas og dæk med  husholdningsfilm ned på overfladen og langs kanterne. Stil på køl til næste dag, som minimum 4-5 timer. Cremen skal være helt kold.
Pisk roligt cremen kort op til en mere luftig konsistens. Pas på ikke at overpiske, så cremen gryner.

Bunde
Der skal bruges 3 portioner af nedenstående
3 æg
200 g sukker
1,5 tsk. vaniljesukker
1,5 dl kogende mælk
60 g smeltet smør
190 g mel
1,5 tsk. bagepulver
bageform 28x38 cm

Indstil ovnen på 190 C,. Smør formen og læg et stykke bagepapir i bunden.
Pisk æg med sukker og vaniljesukker i mindst 5 minutter under middelhøj hastighed. Smelt smør og kog mælken op. Sigt mel og bagepulver og tilsæt skiftevis melblandingen og smør/mælkblandingen under omrøring. 
Fordel i en smurt bageform med bagepapir i bunden. Bag midt i ovnen med ovenlågen på klem i 10 minutter. Luk lågen helt og bag yderligere i ca. 8-9 minutter. Lad kagebunden køle næsten helt af før den løsnes i siderne og vendes ud på en rist. Fjern bagepapiret.

Jordbær/rabarbermousse
Der skal bruges 2 portioner
3 dl rabarber (friske eller frosne)
3 dl jordbær (friske eller frosne)
1,5 dl rørsukker
3 blade husblas
Saften af 1 citron
3 dl piskefløde
0,5 spsk vaniljesukker
125 g blåbær skåret i halve

Skyl/rens rabarberne. Skær dem i mindre stykker (ca. 1,5 cm), hvis der anvendes friske stængler.
Skyl/rens jordbærrene. Skæres i kvarte, hvis der anvendes friske bær.
Kog jordbær, rabarber og sukker i 5-10 minutter - koges godt sammen. Si det meste af saften fra (gemmes til bundene) og mos eller blend bærrene. Lad kompotten afkøle let.
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Lun citronsaften og rør vredet husblas i. Rør den smeltede husblas i kompotten. Lad det køle til 20 C.
Tilsæt vaniljesukker til fløden og pisk til en fast men ikke hård skum. Vend flødeskummet i den afkølede og næsten kolde kompot. Stil evt. moussen på køl i nogle timer til den har sat sig lidt.

Ekstra
Desuden en rekantgulær kageramme til at samle kagen i. Har du ikke en firkantet/rektangulær kageramme, kan du samle kagen i bageformen og efter kagen har sat sig (dagen efter), vende den ud på et fad.

Samling
Læg første bund på et serveringsfad. Sæt en kagerramme omkring. Stænk bunden med lidt af saften fra jordbær/rabarbermoussen og fordel kanubicremen på. Læg næste bund på og fordel 1 portion af moussen. Drys de halve blåbær ud over og smør så den 2. portion mousse på. Læg sidste kagebund på. Dæk hele kagen med film og stil på køl, helst til næste dag.

Kagen kan f.eks. smøres op med SMBC tilsat 175 g lys chokolade.