søndag den 5. oktober 2025

Æblekage i lag


En nem æblekage, der smager rigtigt godt,  især med is eller flødeskum til🍏🍎 

Nem æblekage
1 kg æbler
1,5 dl stuetempereret mælk
3 stuetempereret æg
50 g hvedemel
1 dl sukker
3 spsk. smeltet smør
1 tsk kanel
1 tsk vaniljeessens
1 tsk bagepulver
100 g groft revet marcipan (kan undlades)

Flormelis til drys
Aflang brødform, foret med bagepapir.

Indstil ovnen på 90 C varmluft. Smør en bageform og for med bagepapir, så der hænger lidt papir ud over kanterne. 
Skyl æblerne, udstik kernehuset og skær i tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Hæld citronsaft over for at forhindre de bliver brune.

Bland æg, mælk, smeltet smør, sukker, kanel, vanilje, marcipan og bagepulver i en stor skål og rør det sammen. Vend æbleskiverne (og gem 6-8 pæne skiver) i skålen og fordel i en  aflang brødform, fx 10x25 cm eller en anden form. Jo bredere formen er desto lavere bliver kagen. Pres forsigtigt æbleskiverne ned, så de ligger tæt, gerne lagvis.

Sørg for at der kommer sluttes med lidt dej over æblerne, så de bliver bagte. Hvis du mangler nok dej, så kan der blandes 1,5 spsk. mælk, 1 spsk. mel og 1 spsk. sukker sammen og hældes over.
Fordel til sidst de æbleskiver, du tog til side, så de ligger på toppen som pynt.

Bag midt i ovnen ca. 50 min. Test om der hænger dej ved. Lad kagen blive i formen til den er godt afkølet før den løftes ud med bagepapiret.

Server gerne lidt lun og drysset med lidt flormelis.